Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v sodelovanju z ministrstvom objavil drugi javni poziv letos za financiranje preko vavčerjev, namenjenih zaščiti patentov, modelov in znamk. Vavčerski sistem omogoča mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP) do 60-odstotno sofinanciranje stroškov, povezanih z intelektualno lastnino.

Namen poziva

Namen javnega poziva je spodbuditi MSP k aktivni zaščiti svojih inovacij in kreacij, kar neposredno prispeva k rasti, ugledu in konkurenčnosti podjetij na trgu. Sofinancirani bodo stroški, ki vključujejo pripravo in prevod prijav, kot tudi registracijo in vzdrževanje pravic intelektualne lastnine doma in v tujini.

Višina nepovratnih sredstev

MSP imajo možnost pridobiti od 500 do 5000 evrov nepovratnih sredstev za pokrivanje upravičenih stroškov. Za ta namen je do leta 2028 na voljo skupno dva milijona evrov. Stroški morajo biti nastali in plačani v obdobju od 1. januarja 2024 do 30. septembra 2028, pri čemer DDV ni upravičen strošek.

Prijava je možna do 31. marca 2028 oziroma do porabe namenjenih sredstev. Vsi zainteresirani se lahko za več informacij in dostop do prijavnih obrazcev obrnejo na uradno spletno stran Slovenskega podjetniškega sklada.

Razpis predstavlja izjemno priložnost za podjetnike, ki želijo svoje inovacije zaščititi in s tem izboljšati svojo tržno prisotnost.

 


Preberite še ostale novice IR na povezavi TUKAJ