Pisali smo že, da lahko delodajalci na podlagi tretjega interventnega zakona delavcem odredite delo s skrajšanim delovnim časom za najmanj 20 ur tedensko. Pri tem pa od Zavoda za zaposlovanje prejmete subvencijo, od 112 do 448 EUR mesečno za posameznega delavca.

Za pridobitev subvencije morate v 15 dneh od odreditve skrajšanega delovnega časa vložiti vlogo v elektronski obliki, ki je že dostopna na portalu za delodajalce, in v kateri potrdite, da:

  • izpolnjujete vse zakonske pogoje,
  • se zavežete, da v obdobju prejemanja subvencije in še mesec dni po tem obdobju ne boste kršili prepovedi odpuščanja in
  • podate soglasje za javno objavo podatkov v seznamu prejemnikov subvencije in podatkov o višini prejetih subvencij na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

 

Prav tako ne pozabite, da morate pred vložitvijo elektronske vloge v roku 3 delovnih dni od odreditve skrajšanega delovnega časa o tem obvestiti Zavod za zaposlovanje na elektronski naslov obvestilacas@ess.gov.si. Več o vsebini obvestila in obveznih podatkih si lahko preberete tukaj.