Loading Dogodki
Ta dogodek je minil.

“dodatno besedilo”Dodatni termini:
trenutno nadajnji termini niso razpisani&

 

-izvedbaPodročje računovodenja zalog je zelo obsežno, pa kljub temu ne tako, da se ne bi dalo v dveh dneh povedati vse ključne zadeve o evidentiranju vseh vrst zalog: materiala, trgovskega blaga, proizvodov in storitev, pri čemer se bomo osredotočili na določila SRS, ob tem pa bomo povedali tudi, kdaj se evidentiranju lahko izognemo, kako racionalizirati evidentiranje ter kako nastaviti knjigovodske kontrole.

Obravnavali bomo evidentiranje zalog v skladišču, na poti, v dodelavi in predelavi zalog pri kooperantih, zalog na poti od dobavitelja, zalog v storitvenih dejavnosti ter obravnavali ne le nabavo in prodajo zalog, temveč vse spremljajoče dogodke: naknadne popuste,  inventurne razlike, normalni kalo, premike zalog med poslovnimi enotami, porabo zalog za reklamne namene, slabitve zalog, porabo materiala v proizvodnji in drugo. Zaloge v proizvodnji bomo obravnavali le na kontih glavne knjige in v računovodskih izkazih, prikazali knjiženje obračuna, potrebne kontrole ter vpliv spremembe vrednosti zalog za izkaz poslovnega izida, podrobneje pa se s proizvodnjo ne bomo ukvarjali (predračunske in obračunske kalkulacije, listine v procesu itd.).

Ker računovodski standardi ne predpisujejo tehnike knjiženja zalog, bomo prikazali številne različice evidentiranja zalog na konte glavne knjige.

 

IZVEDBA E-DELAVNICE JE ZAGOTOVLJENA!

 

 PROGRAM

 • Opredelitev zalog po SRS,
 • nabava materiala in nabava blaga: pravila vrednotenja in različice knjiženja nabave ter odvisnih stroškov,
 • ali je evidentiranje zalog nujno in kdaj ga lahko opustimo ali poenostavimo,
 • evidentiranje poslovnih dogodkov v zvezi z znižanjem zalog: prodaja, podaritev, kraja, manko, poraba v servisni dejavnosti, poraba v garancijski dobi, poraba za reklamne namene, poraba materiala v servisu in podobno,
 • kako se evidentirajo posebni poslovni dogodki, kot so na primer zaloge na poti, premiki zalog, spremembe cen, slabitev zalog,
 • metode vrednotenja porabe (fifo, tehtane povprečne cene),
 • knjiženje v proizvodnji in storitvah: knjiženje obračuna proizvodnje, vpliv gibanja zalog proizvodov in storitev na bilanco stanja ter izkaz poslovnega izida,
 • usklajevanje knjigovodskih evidenc ter knjigovodske kontrole.

 

 

IZOBRAŽEVANJE JE NAMENJENO:

Izobraževanje je namenjeno računovodjem, ki želijo pregled pravil o evidentiranju zalog materiala, proizvodov, storitev in blaga, ter spoznati možne variante vrednotenja in evidentiranja poslovnih dogodkov v zvezi z zalogami. Še posebej je primeren za računovodje v računovodskih servisih, saj se le ti srečajo z različnimi dejavnostmi njihovih strank, zato se je treba znajti v različnih situacijah, kar pa je možno le, če so temelji dobri: če vemo, kaj določajo SRS, ter na podlagi delavnice znamo razmišljati, kaj je možno pri evidentiranju racionalizirati, opustiti ter kako vzpostaviti knjigovodske kontrole.

 

 POMEMBNE INFORMACIJE

 • E-delavnica se izvaja dvakrat po 3 šolske ure s 15-minutnim odmorom. Termina srečanj sta: 16. in 18. november 2021.
 • Cena vključuje udeležbo na šolanju z ustreznim gradivom.
 • Udeleženci šole lahko predhodno pošljete svoja vprašanja in odgovore boste dobili na šoli.
 • Če se webinarjem ne boste mogli pridružiti v živo, vam bodo približno 14 dni od izvedbe webinarjev na voljo posnetki.
 • Možnost plačila na 2 obroka!
 • Upoštevamo odjave, prejete najkasneje tri delovne dni pred pričetkom izobraževanja, sicer zaračunamo celotno kotizacijo.
 • Račun za kotizacijo izdamo na prvi dan izobraževanja.
 • V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.
 • Dodatna pojasnila dobite na telefonski številki 01/360 20 08.

 

 PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

 

Vstopnice

Št. udeležencev
The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vstopnice še ni na voljo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih Sprejmem
×