FURS opozarja, da je seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, vse daljši. Elektronsko se vročajo dokumenti, objavljeni na spletni strani FURShttp://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Davki_in_druge_dajatve/Poslovanje_z_nami/e_Vrocanje/Opis/Seznam_dokumentov_ki_jih_vroca_davcni_organ.pdf.

 

Od 3. maja 2017 FURS elektronsko vroča tudi dokumente, izdane v postopkih davčnega nadzora in dokumente, ki se nanašajo na različne vrste davkov, carin oziroma drugih dajatev.

 

Na podlagi določb Zakona o davčnem postopku se pravnim osebam in fizičnim osebam z dejavnostjo dokumenti obvezno vročajo elektronsko, fizičnim osebam pa le, če so prostovoljno vključene v sistem eVročanje.

 

Gre za zelo pomembne akte, od katerih tečejo roki, zato predlagamo, da v izogib težavam z vročitvijo, uredite kar je potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov.

 

Vir: http://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/poslovanje_z_nami/e_vrocanje/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=6902&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=08edd398bdb0ac17309dc0f7d162e2a4