warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Izobraževanje
Predavatelji:
Nina Orehek Ručigaj

Prodaja ali drug prenos podjetja - pravni, davčni in poslovni vidik

Si želite prenehati s podjetništvom in želite najti kupca ali drugega investitorja za vaše podjetje? Ali morda pomagate lastnikom podjetij pri prenosu? Na seminarju bomo predstavili vse možne načine za izstop iz družbe (ali podjetja s.p.), opozorili na zakonske zahteve, ter predstavili pravne in davčne pasti, finančne rizike ter svetovali glede sestavitve zavezujoče in nezavezujoče ponudbe, skrbnega pregleda in sestavitve končne pogodbe.


Datum in lokacija:

Dobimo se v ponedeljek, 29. januarja 2018 ob 9.00 na Inštitutu za računovodstvo (Brezovica pri Ljubljani). Kako do nas, si oglejte tukaj.

Kotizacija:
150 EUR + DDV

Lastnikom in direktorjem podjetij (družb in s.p.-jev), podjetnikom in računovodjem, vsem ki se ukvarjajo s problematiko prodaje oz. nakupa podjetij.

Pridobili boste vse relevantne informacije v zvezi z izvedbo prenosa lastništva podjetij, opozorili bomo na pravne in davčne pasti, ter podali praktične napotke.

  • Načini za prenos podjetja: prodaja, darilo, dedovanje, izstop iz družbe, prodaja deleža družbi (lastni delež),
  • Davčne posledice glede na način prenosa podjetij in možnost uveljavljanja davčnega ščita (neobdavčeni prenos podjetja)
  • Sestavitev potrebnih dokumentov
  • Poslovni vidik prenosa: določitev cene, izbira časa za prenos, izbira pravega kupca, zavarovanja in riziki pri prenosu

Seminar traja pet šolskih ur, od 9.00 do 13.30. Med predavanji sta dva odmora, prvi odmor traja pol ure, drugi je krajši in traja 15 minut. Med odmori slušateljem v avli pred predavalnico nudimo pogostitev.

Po zaključku seminarja slušatelji pridobijo potrdilo o udeležbi.

Cena vključuje udeležbo na šolanju z ustreznim gradivom ter pogostitvijo med odmoroma.

Upoštevamo odjave, prejete najkasneje tri delovne dni pred pričetkom izobraževanja, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Dodatna pojasnila dobite na telefonski številki 01/360 20 08.

izpis_izobrazevanja - Seminar3