warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Izobraževanje
Predavatelji:
Vesna Bartolj Maver

Društva - letno poročilo z davčno bilanco

Vas skrbi priprava letnega poročila in davčne bilance za društva? Se sprašujete, na kaj vse morate biti pozorni pri zaključevanju poslovnega leta,  kaj vključiti med pridobitne in kaj nepridobitne prihodke? Imate poslovne dogodke, pa ne veste, kakšen je lahko njihov vpliv na davčno bilanco? Obiščite naš seminar in skupaj bomo poiskali odgovore na vaša vprašanja.


Datum in lokacija:

Dobimo se v sredo, 14. februarja 2018 ob 9.00 na Inštitutu za računovodstvo (Brezovica pri Ljubljani). Kako do nas, si oglejte tukaj.

Kotizacija:
110 EUR + DDV

Seminar je namenjen vsem, ki se srečujete s poslovanjem in računovodenjem v društvih.  Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki vam povzročajo največ preglavic.

Z udeležbo na seminarju boste slušatelji v prvem delu seminarja pridobili pregled nad zakonodajo, ki je osnova za pravilno delovanje društva. Na konkreten način in s konkretnimi primeri bodo predstavljena računovodska opravila ob zaključevanja poslovnega leta, s podano obrazložitvijo najpogostejših problemov, s katerimi se računovodje pred oddajo končnih računovodskih izkazov srečujemo pri svojem delu. V drugem delu pa se bomo posvetili dejanskim dilemam, s katerimi se srečujete pri pripravi davčne bilance in s praktičnimi primeri ob davčnem obrazcu poiskali odgovore na vaša konkretna vprašanja.

Seminar bo razdeljen na dva sklopa in sicer:

o    Letno poročilo
      -    Zakon o društvih
      -    Spremenjeni SRS za društva
      -    Popis sredstev in obveznosti
      -    Zaključna knjiženja v društvih
      -    Najpogostejše računovodske napake v društvih
      -    Vpliv DDV-ja in odbitnega deleža na pravilnost računovodskih informacij
      -    Priprava letnega poročila (poslovni in računovodski del)
      -    Predložitev letnega poročila

o    Davčna bilanca
      -    Zakon o davku od dohodka pravnih oseb
      -    Pridobitna in nepridobitna dejavnost
      -    Sponzorstvo in donatorstvo
      -    Zakon o dohodnini
      -    Izplačila članom
      -    Odhodki in prihodki po vaših vprašanjih
      -    Pregled davčnega obrazca in prilog

Seminar traja pet šolskih ur, od 9.00 do 13.30. Med predavanji sta dva odmora, prvi odmor traja pol ure, drugi je krajši in traja 15 minut. Med odmori slušateljem v avli pred predavalnico nudimo pogostitev.

Po zaključku seminarja slušatelji pridobijo potrdilo o udeležbi.

Upoštevamo odjave, prejete najkasneje tri delovne dni pred pričetkom izobraževanja, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

Število udeležencev je omejeno, ker le na ta način lahko sproti odgovorimo na konkretna vprašanja slušateljev. Prosimo vas, da ob prijavi ali najkasneje dva dni pred začetkom seminarja pošljete vaša konkretna vprašanja, na katere bomo na samem seminarju skupaj poiskali odgovore.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Dodatna pojasnila dobite na telefonski številki 01/360 20 08.

izpis_izobrazevanja - Seminar3