warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Izobraževanje
Predavatelji:
mag. Andrej Tomšič

Novosti na področju varstva osebnih podatkov (GDPR) za računovodje - IZVEDBA ZAGOTOVLJENA!

Maja 2016 je bila v Uradnem listu EU objavljena Splošna uredba (EU) 2016/679 o varstvu osebnih podatkov (GDPR), maja 2018 pa v veljavo stopi nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Reforma za vse upravljavce in obdelovalce osebnih podatkov prinaša nove obveznosti, tudi možne višje kazni ter nove pravice posameznikov, obvezna uporaba pa bo od 25. maja 2018 dalje.


Datum in lokacija:

Dobimo se v sredo, 9. maja 2018 ob 12.30 na Inštitutu za računovodstvo (Brezovica pri Ljubljani). Kako do nas, si oglejte tukaj.

Kotizacija:
159 EUR + DDV

Vodjem in zaposlenim v notranjih ali zunanjih računovodskih službah oziroma servisih.

Na seminarju bodo predstavljene ključne novosti nove GDPR – izvedeli boste kdaj, kako in na katere novosti se morate v vaši organizaciji pravočasno pripraviti. Poseben poudarek bo namenjen notranjim in zunanjim računovodskim službam – katere novosti prinaša nova uredba, kaj ostaja isto, kaj in do kdaj je potrebno prilagoditi.

1. Novosti Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR )
o Spremembe glede temeljnih definicij, obsega in načel
  • Katere osebne podatke vodijo računovodske službe?
  • Katere zbirke osebnih podatkov varovati?
  • Posebna opozorila glede pravnih podlag, razlike med pogodbeno podlago in privolitvijo ter zakonsko podlago.
  • Kdaj je dopustna privolitev zaposlenih in kdaj ne?
  • Kako ravnati s podatki o uporabi službenih sredstev s strani zaposlenih?
o Spremembe glede dolžnosti upravljavcev in obdelovalcev
  • Evidentiranje dejavnosti obdelave (»katalogi«)
  • Računovodski servisi kot pogodbeni obdelovalci
o Spremembe glede pravic posameznika
  • Pravica do dostopa do podatkov, pozabe, omejitve, izbrisa in prenosljivosti podatkov
o Vgrajeno in privzeto varstvo podatkov  
o Varnostni ukrepi na računovodskem področju
o Ocene učinkov v zvezi z varstvom podatkov 
o Pooblaščene osebe za varstvo podatkov
  • Kdo je to lahko in kdo ne, kaj počne…?
o Kodeksi ravnanja in potrjevanje (certificiranje)
o Pravna sredstva, odgovornost in kazni
2. Odprta vprašanja in odgovori

Kratek seminar traja štiri šolske ure, od 12.30 do 15.45. Med predavanjem je en odmor, ki traja 15 minut. Med odmorom slušateljem v avli pred predavalnico nudimo pogostitev.

Upoštevamo odjave, prejete najkasneje tri delovne dni pred pričetkom izobraževanja, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Dodatna pojasnila dobite na telefonski številki 01/360 20 08.

izpis_izobrazevanja - Kratek seminar4