warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Članek
Objavljeno: 09.06.2017 - 08:47
Avtor: Inštitut za računovodstvo

Računovodska in davčna obravnava izobraževanj in družabnih dogodkov

VPRAŠANJE:

Smo proizvodno podjetje, v 100% lasti družbe iz tujine. Pri poslovanju nastopajo različni poslovni dogodki, pri določenih pa glede vključevanja v poslovne knjige in glede davčno priznanih stroškov želimo pridobiti mnenje pri naslednjih zadevah:

 

1. Naše vodstvo se pogosto udeležuje raznih strokovnih in tudi družabnih srečanj v okviru naših lastnikov. Nastanejo stroški ,za katere prejmemo račun od naših povezanih oseb. Na računih je pogosto navedeno in specificirano :

       - stroški izobraževanja

       - stroški pogostitve

       - športne dejavnosti

       - ogled kulturnih znamenitosti ipd.

Pri vsem tem se nam zastavlja vprašanje , na katere konte knjižiti in tudi kako je z davčno priznanimi stroški.

 

2. Vsako leto naše podjetje organizira izlet oziroma strokovno ekskurzijo  npr. na Primorsko, za vse zaposlene. Nastanejo stroški kot so: avtobusni prevoz, malica, kosilo, ogled znamenitosti ipd. Kako je s temi stroški, ali lahko opravičimo kot strošek strokovne ekskurzije ( čeravno nima nič opraviti s našo dejavnostjo) ali je v celoti davčno nepriznan strošek.

Na katere konte knjižiti.


MNENJE:

Udeležba strokovnih srečanj naj bo za utemeljevanje, da je izobraževanje bilo potrebno, podkrepljena z listinskimi dokazili, predlagamo npr. vabilo (lahko prejeto po mailu), program izobraževanja (dnevni red s temami), gradivo z delavnic. Iz vabila naj bo razvidno, da je namenjeno ljudem iste pozicije iz različnih držav ali iz različnih podjetij. Da to izo...

Ogled celotnega članka je na voljo le registriranim uporabnikom. Registriraj se brezplačno