warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Članek
Objavljeno: 05.06.2017 - 08:28
Avtor: Kristinka Vukovič
Vir: Bilten Unikum

Drobni inventar

Drobni inventar je nemalokrat razlog za nered v registru osnovnih sredstev ali za dileme o tem, kaj naj s stroški v zvezi z njim. Velikokrat se zatakne že pri vprašanju, kaj sploh je drobni inventar. Če izhajamo iz SSKJ, so inventar premični predmeti, oprema, ki se uporablja pri opravljanju določene dejavnosti, zlasti podjetja ali ustanove, poleg tega, da je inventar lahko tudi pisateljev besedni inventar, oblačilni inventar (kar imam doma v omari), živi inventar (npr. živina).


V računovodstvu inventarja ne obravnavamo tako široko, je pa prav tako kot pri vsakdanji rabi jezika inventar del opreme, ki nam služi za opravljanje dejavnosti. SRS 4, ki je namenjen zalogam, določa, da drobni inventar spada med material, v poglavju C standarda 4 pa najdemo zapis, da so drobni inventar v širšem pomenu orodje, naprave in druga oprema ter ločljiva embalaža in podobne stv...

Ogled celotnega članka je na voljo le registriranim uporabnikom. Registriraj se brezplačno