warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Članek
Objavljeno: 11.07.2018 - 09:00
Avtor: Kristinka Vukovič
Vir: Bilten Unikum

Vnos avtomobila v dejavnost

Samostojni podjetnik pri vodenju poslovnih knjig upošteva določbe ZGD-1 in SRS, pri obdavčitvi podjetnikovega dohodka pa posebna pravila, ki jih določa ZDoh-2, posredno pa še ZDDPO-2. Ne glede na to, ali podjetniki vodijo poslovne knjige dvostavno ali enostavno ali jih sploh ne vodijo, ker vodijo zgolj evidence, ter ne glede na to, ali so ›redni‹ ali ›popoldanski‹ s. p.-ji, zanje veljajo enaka pravila o tem, kako se ugotavljajo prihodki: ugotavljajo se tako, kot določajo SRS, za davčne namene pa tako, kot določajo posebna pravila ZDoh-2 in posredno tudi ZDDPO-2.


Ker pa so v praksi pogosta vprašanja, kako vpliva na ›normiranca‹ ali na ›popoldanca‹ določena transakcija (pogosta so vprašanja v zvezi s prenosi in prodajami nepremičnin in vozil), bomo v tokratnem prispevku za vse tipe podjetnikov pojasnili vpliv prenosa opreme iz gospodinjstva v podjetnikovo podjetje.

Vedeti je treba, da se kot prenosi premoženja med gospodinjstvom in po...

Ogled celotnega članka je na voljo le registriranim uporabnikom. Registriraj se brezplačno