warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Članek
Objavljeno: 12.01.2018 - 08:25
Avtor: mag. Rosana Dražnik
Vir: Bilten Unikum

Prenova rabljenega objekta – pogled skozi SEU

 Plačila davka na dodano vrednost je oproščena dobava zgradb oziroma objektov, ki se štejejo za ›stare‹ nepremičnine. Pri tem se v praksi stvari bistveno zapletejo, kadar govorimo o dobavi ›starih‹ nepremičnin, ki so bile v vmesnem času del delne ali celovite prenove oziroma rekonstrukcije. Ob tem se pogosto pojavi vprašanje, ali se taka nepremičnina šteje za novo ali staro nepremičnino oziroma ali gre pri njeni prodaji za oproščeno ali obdavčeno transakcijo z vidika davka na dodano vrednost.


Transakcije z nepremičninami so lahko precejšnje tveganje, ker so zneski običajno visoki in tudi posledice napačne presoje toliko bolj boleče. Pomembno je pravilno določiti, ali je pri določeni transakciji treba plačati davek na dodano vrednost (DDV) ali davek na promet nepremičnin (DPN) oziroma ali je transakcija oproščena ali obdavčena z DDV. Vse to ima lahko pomembne posledice na...

Ogled celotnega članka je na voljo le registriranim uporabnikom. Registriraj se brezplačno