warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/iracunovodstvo/themes/iracunovodstvo/block-block-1.tpl.php on line 39.
Članek
Objavljeno: 08.09.2017 - 12:36
Avtor: mag. Rosana Dražnik
Vir: Bilten Unikum

Kje so obdavčene izobraževalne storitve?

Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) določa, kje se šteje, da je določena transakcija opravljena, torej kje je kraj obdavčitve. Pri storitvah imamo splošno pravilo in posebna pravila. Posebno pravilo je določeno tudi za storitve izobraževanja. Ker se v praksi pojavlja kar nekaj problemov z definicijo izobraževalnih storitev in tudi z vprašanji, kje so te opravljene, bomo pogledali, na kaj je treba paziti pri določitvi kraja obdavčitve, če smo izvajalci izobraževalnih storitev oziroma če smo prejemniki takih storitev.


V 25. členu je podano splošno pravilo glede določitve kraja opravljenih storitev. Šteje se, da je kraj opravljenih storitev tam, kjer ima naročnik sedež ali stalno poslovno enoto, če je ta vključena v transakcijo, kadar je naročnik storitve davčni zavezanec. Če je naročnik storitve fizična oseba, ki ne opravlja dejavnosti, oziroma oseba, ki ni davčni zavezanec, pa je kraj opr...

Ogled celotnega članka je na voljo le registriranim uporabnikom. Registriraj se brezplačno